2019

Vanuit Bonaire voor behandeling ‘surferoor’ naar HagaZiekenhuis

17 juni 2019

Liset Keijzer woont op Bonaire en is fervent duiker. De laatste tijd kreeg zij steeds vaker last van haar oren. Voor een duiker is dat natuurlijk heel vervelend. Zij kwam uiteindelijk bij onze KNO-arts Henk Blom terecht die haar opereerde.

Liset Keijzer groet dokter Blom vanuit het onderwaterrijk in Bonaire. Ze is superblij dat ze weer zonder oorpijn kan duiken.

Op het spreekuur bij de KNO-arts in Bonaire werd bij Liset een 'surferoor' vastgesteld. Een vervelende aandoening waarbij het lichaam extra bot in de gehoorgang aanmaakt om het oor te beschermen tegen koude lucht en koud water. Het kan oorpijn, oorontstekingen en verminderd gehoor geven.  Vooral bij surfers, duikers, zwemmers, zeilers en vissers komt de aandoening veelvuldig voor. Ook Liset had last van deze verschijnselen.


Op Bonaire was er geen dokter die het oor van Liset kon opereren. Daarom zocht zij naar een KNO-arts in Nederland met deze expertise. Zo kwam zij bij dr. Blom terecht. "Ik heb het aangegroeide bot verwijderd met een boortje en beiteltje", legt Blom uit. "Via een sneetje achter het oor kun je bij de gehoorgang komen. Het is wel precisiewerk, want je zit vlakbij de gehoorbeentjes en het slakkenhuis."

Een gat in de lucht gesprongen
Na de operatie bleef Liset op Bonaire voor controle bij haar eigen KNO-arts. Ze sprong een gat in de lucht toen zij van hem een oké kreeg dat ze weer mocht duiken.  Ze schreef een mail aan dr. Blom: "Vandaag heb ik weer voor het eerst gedoken nadat ik een akkoord heb gekregen van mijn KNO-arts dokter Rach op Bonaire. Hij was zeer positief over wat hij zag: heel veel trommelvlies en een beetje bruin oorsmeer. Ik heb nooit geweten dat ik nog eens zo blij zou zijn met dergelijke opmerkingen."

Ze is dokter Blom heel dankbaar dat hij haar beide oren zo goed heeft geopereerd. Onlangs stuurde ze een foto met de tekst: "Ik kijk met een supergoed gevoel terug en kon de humor tijdens de consulten zeer waarderen! Zonnige groeten uit Bonaire."

 

Nieuwsoverzicht

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019augustus 2019september 2019
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook