2019

MRI op zijn plek gezet in het MRI-ablatiecentrum van het HagaZiekenhuis

22 augustus 2019

Dinsdag 26 november staat in het HagaZiekenhuis de officiële opening gepland van het 1e MRI-Ablatiecentrum in de Benelux. Het plaatsen van de MRI-scanner, de hoofdrolspeler in het nieuwe centrum, is een belangrijke mijlpaal. Afgelopen zaterdag, 17 augustus, werd hij naar binnen gehesen.

Het Haga Hart- en Longcentrum is samen met Siemens Healthineers al jaren druk met de voorbereidingen van de bouw van het MRI-ablatiecentrum.Cardioloog Ivo van der Bilt is trots op deze belangrijke mijlpaal. "We komen steeds dichterbij de daadwerkelijke realisatie van het MRI-ablatiecentrum. Daar zijn we heel blij mee. De MRI zal worden ingezet bij patiënten met atriumfibrilleren (hartritmestoornis). Echt een hele belangrijke verbetering voor deze patiëntengroep. Wij kunnen dankzij de inzet van de MRI direct voorafgaand aan de ablatie nu veel beter en nauwkeuriger behandelen omdat het hartweefsel zelf goed in beeld gebracht kan worden. Het effect van de ablatiebehandeling tijdens en direct na de ingreep is met MRI-nacontrole veel beter te zien en kan zo nodig gelijk gecorrigeerd worden. Dit is niet alleen beter voor de patiënt maar betekent op langere termijn ook een potentiele kostenbesparing. We zijn erg blij dat we deze innovatieve wijze van behandelen aan onze patiënten kunnen gaan aanbieden."

Wij bouwen voor u

Het naar binnen hijsen van de MRI was precisiewerk tot op de millimeter. Alles verliep volgens plan. De 6 ton wegende MRI werd via het dak naar binnen getakeld in de nieuwe ruimte van het MRI-ablatiecentrum.  De komende weken wordt de MRI verder geïnstalleerd om uiteindelijk zijn dienst te gaan bewijzen aan patiënten met atriumfibrilleren (AF-hartritmestoornis).

 

WFSN0414

 

GQKC8040

 

AAEW9868

 

C 14531b 8-6d 5f -4c 92-9b 81-d 3f 592be 0fc2

 

MRI-ablatiecentrum

 

Nieuwsoverzicht

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019augustus 2019september 2019
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook