2019

Gebruikt u de HagaBehandelwijzer al?

15 juli 2019

In de HagaBehandelwijzer (een app voor de smartphone) staan op dit moment 24 behandelingen. Er zijn 8 behandelingen in voorbereiding die binnenkort te zien zijn. Dankzij de app krijgen patiënten op het juiste moment de juiste informatie over hun behandeling, operatie of de nazorg.

Digitaal vervangt papier

Patiënten krijgen bij veel specialisaties folders mee met uitgebreide informatie over hun aandoening en de behandeling. In de praktijk wordt deze informatie lang niet altijd gelezen. Het voordeel van de app is dat de informatie in kleine brokjes komt, precies op het moment dat het relevant is. Ook kan een patiënt een berichtje (pushnotificatie) krijgen als het belangrijk is nieuwe informatie te lezen.

De HagaBehandelwijzer is populair bij patiënten. In 2019 hebben ruim 1200 patiënten de app gedownload. Er zijn op dit moment 363 actieve gebruikers. Ook zijn ruim 1300 pushberichten gestuurd naar gebruikers. De meest gebruikte behandelpaden zijn borstkanker, bypassopeartie, aambeien, heupprothese en de dotterbehandeling.

Hulp bij installeren

Chirurg Ilse Jannink van Heelkunde heeft veel informatie over haar onderzoeken en behandelingen beschreven in de Behandelwijzer. "Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en installeren is snel gedaan. Vaak help ik de patiënt er mee in mijn spreekkamer. Zo weet ik zeker dat patiënten hem hebben en dat ze weten hoe het werkt. Het kost mij een paar minuten. En die tijd win ik dubbel en dwars terug bij de vervolgafspraak. Ik merk dat de patiënt dan alles wat hij of zij moet weten al gelezen heeft via de app."

U vindt de HagaBehandelwijzer in Google Play of de Appstore van Apple. Zoek op Haga Behandelwijzer.

Hbw -2

Hbw -1

 

Nieuwsoverzicht

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019augustus 2019september 2019
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook