2017

Veel herkenning in theaterstuk ‘Help ik leef’

19 december 2017

De theatervoorstelling ‘Help ik leef’ brengt veel teweeg bij de bezoekers. Het toneelstuk dat onlangs in het HagaZiekenhuis werd uitgevoerd, doorbreekt namelijk 2 taboes tegelijk: dat je om kanker niet mag lachen en dat je niet mag zeggen dat een kankerpatiënt onuitstaanbaar kan zijn. Er was veel herkenning bij patiënten en hun partners die de voorstelling bijwoonden. En er heerste een gevoel van opluchting omdat ze niet de enige zijn met deze gevoelens.

Het onderwerp kanker is voor ‘Help ik leef’ geen beletsel om een humoristische voorstelling te maken

In de voorstelling staat de relatie van een echtpaar centraal. Hans wordt succesvol behandeld voor kanker maar blijkt gaande het ziekteproces een moeizame, egocentrische man te worden. De relatie met zijn vrouw Annet komt hierdoor onder druk te staan. De worsteling van Hans en het effect hiervan op zijn vrouw Annet worden in deze humoristische voorstelling op muzikale en acrobatische wijze verbeeld. 

Oncologisch verpleegkundige Esther Selier was na afloop heel enthousiast. "Niet alleen de voorstelling, ook de nabespreking vonden de mensen heel prettig". Zij twijfelt er niet aan dat er bij patiënten veel behoefte is om te praten over gevoelens en emoties die bij kanker komt kijken: "Ik krijg nog steeds reacties van patiënten over hoe fijn het was en of zo'n bijeenkomst vaker kan."

Recent speelde theatergroep Alaska Unlimited het stuk in het auditorium van het HagaZiekenhuis. De afdeling oncologie organiseerde de theatervoorstelling voor de patiënten. Het toneelstuk is speciaal bedoeld voor patiënten met kanker (en hun partners) die klaar zijn met de behandeling en in 'het zwarte gat' terecht (kunnen) komen. Zie voor meer informatie: http://helpikleef.nl. 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook