2017

Seks? Nâh èn!

21 november 2017

16 grote lichtpanelen trekken sinds maandagavond 20 november de aandacht in het Atrium van het stadhuis aan het Spui in Den Haag. Ze vormen samen de tentoonstelling ‘Seks? Nâh en!’, die gaat over gezonde seks en relaties. 2 lichtpanelen zijn van het HagaZiekenhuis.

Foto: Henriette Guest

"Seks hoort bij het leven", zegt Jan Geilings, hiv-verpleegkundige in het HagaZiekenhuis. "Maar weet je dat er nog steeds vele taboes en stigma's rond seks bestaan? Dat cultuur, religie, kennis en schaamte nog een grote rol spelen bij mensen? Daarom is het nog steeds hard nodig dat we aandacht blijven vragen voor een betere seksuele gezondheid. Zo verminderen we ook het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals een soa of hiv."

Het Gezonde Seksnetwerk Den Haag

De tentoonstelling is een initiatief van het Haags Gemeentearchief en het Gezonde Seksnetwerk Den Haag en is mede georganiseerd in aanloop naar Wereldaidsdag, vrijdag 1 december. GGD Haaglanden financierde de tentoonstelling. Het HagaZiekenhuis is een van de 11 organisaties binnen het Gezonde Seksnetwerk die samenwerken op het gebied van seksueel overdraagbare aandoeningen, hiv, alcohol en drugs, seksueel misbruik, discriminatie en relationele en psychische problemen.

Jan Geilings: "Samen problemen voorkomen en samen aan preventie werken, dat is het doel van onze samenwerking. Wist je trouwens dat hiv van een dodelijke ziekte is veranderd in een chronische ziekte? En dat er een goede behandeling voor bestaat? De tentoonstelling laat zien wat wij doen op het gebied van seksuele gezondheid en waar wij voor staan. Het netwerk wil de taboes en stigma's rond seks doorbreken en daarbij bewustzijn kweken rondom een goede seksuele gezondheid. Op de panelen stellen we ons allemaal voor. Het is een informatieve en kleurrijke tentoonstelling geworden die een bezoek meer dan waard is."

De tentoonstelling 'Seks? Nâh èn!' is nog te zien tot en met 12 februari 2018.

 

 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook