2017

Koninklijke onderscheiding voor Chiel Huffmeijer, bestuursvoorzitter Reinier Haga Groep

21 september 2017

Chiel Huffmeijer, bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep, heeft bij zijn pensionering op 21 september 2017 de koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag. De burgemeester roemde Chiel Huffmeijer vanwege zijn grote persoonlijke verdiensten als ziekenhuisbestuurder en als invloedrijke bestuurder van verschillende overkoepelende brancheorganisaties in de Nederlandse ziekenhuiswereld.

Zijn eerste stap in de zorg was beleidsmedewerker bij het toenmalige ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne, betrokken bij het tarievenbeleid voor zorginstellingen. In 1980 werd Chiel adjunct-secretaris bij de Vereniging van Nederlandse Ziekenfondsen met aandachtsgebieden 'ziekenhuizen' en 'medisch specialistische hulp'. In 1986 begon Chiel met het 'echte werk' als directeur beheer van het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Na de fusie met ziekenhuis Emmeloord werd hij directievoorzitter van de daaruit voortvloeiende IJsselmeerziekenhuizen. Na 4 jaar werd hij algemeen directeur van Ziekenhuis Hilversum, waar hij de fusie tussen drie instellingen voltooide. Als bestuurslid van de stichting Loosdrechtse Bos vervulde de heer Huffmeijer een belangrijke rol bij de restauratie van het complex.

Het Haagse

Toen Chiel Huffmeijer in 2002 als bestuursvoorzitter in Ziekenhuis Leyenburg aantrad, wist hij het ziekenhuis te behoeden voor een faillissement. Hij zorgde voor bestuurlijke stabiliteit en financiële sturing. In 2004 werd het Hartcentrum officieel geopend. In hetzelfde jaar fuseerde Ziekenhuis Leyenburg met het Rode Kruis Ziekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis tot HagaZiekenhuis en groeide het uit tot een van de grootste topklinische ziekenhuizen in regio Haaglanden. Chiel was een van de initiatoren van de oprichting van de Reinier Haga Groep (HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Delft) in 2013 waarbij zich 2 jaar later ook het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer aansloot. Het Zoetermeerse ziekenhuis kon dankzij deze samenwerking behouden blijven.

Invloedrijke rol

Op landelijk niveau vervulde Chiel Huffmeijer jarenlang een invloedrijke rol in de Nederlandse ziekenhuiswereld. Hij participeerde in de onderhandelingen om het hoofdlijnenakkoord van VWS tot stand te brengen. Een akkoord waar alle partijen in de gezondheidszorg mee instemden; een unicum in Nederland. Hij bekleedde diverse nevenfuncties van landelijke betekenis. Zo was hij van 1999 tot 2008 lid en vicevoorzitter van de raad van toezicht van het Waarborgfonds voor de Zorgsector. Daarna trad hij gedurende ongeveer 5 jaar op als bestuurslid en vicevoorzitter van de stichting Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen, een samenwerkingsverband van 28 opleidingsziekenhuizen. Van 1992 tot 2000 en van 2009 tot 2016 was Chiel Huffmeijer bovendien bestuurslid respectievelijk vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook