2017

Haga krijgt opnieuw status topklinisch opleidingsziekenhuis

21 november 2017

We hebben opnieuw de status van topklinisch opleidingsziekenhuis gekregen. De beoordelaars van de stichting Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) zijn vol lof over de wijze waarop het Haga de STZ-criteria nastreeft.

De STZ schrijft: "Uit de bevindingen en eindconclusie spreekt overduidelijk dat u trots kunt zijn op de organisatie waar met inzet en passie gewerkt wordt aan het realiseren van uitstekende patiëntenzorg in een topklinisch klimaat."

Healing environment

Inhoudelijk roemt de commissie de nieuwbouw als "prachtig voorbeeld van een healing environment, toonbeeld van samengaan van functionaliteit met een op het welzijn van de patiënt gerichte,  passende omgeving. Het gebouw straalt openheid uit en wekt de verwachting dat er met een hoge mate van professionaliteit gewerkt wordt."

En over het JKZ: "In dit bouwkundige hoogstandje is het gelukt om het Juliana Kinderziekenhuis en de Intensive Care hier nog boven uit te doen stijgen. Tot in detail is op deze afdelingen de inrichting en functionaliteit vrijwel perfect."

De STZ noemt het Innovatielab een unieke en uitzonderlijke ontmoetingsplaats die getuigd van een visie en uitnodigt tot continue vernieuwing. "Niet als doel op zich, veel meer als symbool voor de waardering die gegeven wordt aan creativiteit en de moed om nieuwe wegen in te gaan."

Spoedeisende hulp

En over de Spoedeisende hulp: "De uitspraak: 'de beste dokter moet als eerste bij de ziekste patiënt zijn', zegt eigenlijk alles over de visie op de zorg. Het is een prestatie dat de SEH en de acute as daarachter de enorme patiëntenstroom kan verwerken. De zorg wordt integraal geleverd en de faciliteiten om het volume aan te kunnen zijn afdoende beschikbaar en state of the art, inclusief de open deur naar de Eerste Hart Hulp."

Aandachtspunten

Is er dan niets te verbeteren? Jawel. De beoordelaars noemen enkele aandachtspunten, waaronder een betere borging van de topklinische thema's. Ook aan de ontwikkeling van de verpleegkundige beroepsprofielen kunnen we nog meer doen. Tot slot adviseert de STZ meer over wetenschap te communiceren: "De resultaten zijn goed. Laat dit resultaat nog meer een bijdrage leveren aan een gedragen topklinisch klimaat." 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook