2017

Enthousiaste kennismaking nieuwe orthopeden in HagaZiekenhuis van Den Haag

15 juni 2017

Deze week maakten de nieuwe orthopeden van het HagaZiekenhuis kennis met de medewerkers aan de Sportlaan en met huis- en jeugdartsen uit de regio. Het waren twee geslaagde ontmoetingen met veel humor en kennisuitwisseling. De (nieuwe) collega’s hebben er duidelijk zin in.

De orthopeden van het HagaZiekenhuis

Zoals bekend vertrekt een groot deel van de huidige orthopeden. De afgelopen maanden zijn nieuwe orthopedisch chirurgen geworven die vanaf deze week aan de slag gaan. Niet allemaal tegelijkertijd vanwege opzegtermijnen en dergelijke, maar na deze zomer is Orthopedie weer op sterkte. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle orthopeden van het HagaZiekenhuis.

Orthopedie naar Leyweg

Met de komst van de nieuwe Orthopeden is er voor gekozen de afdeling Orthopedie te verplaatsen naar de Leyweg. Vanaf medio juli zal de verpleegafdeling van Orthopedie 22 bedden op afdeling 10B gaan bezetten. De operaties gebeuren in het hypermoderne OK-complex aan de Leyweg. In overleg gebeurt dat ook in Zoetermeer. In 2019 opent daar het supermoderne Orthopedisch Centrum van de Reinier Haga Groep. De orthopeden van HagaZiekenhuis, LangeLand en Reinier de Graaf gaan daar samenwerken.

Concurrentie met klinieken

Tijdens de bijeenkomst met huisartsen en andere verwijzers kwam de vraag naar voren hoe Haga zich onderscheidt van de klinieken die her en der opkomen en waar ook orthopedische behandelingen worden gegeven. Orthopeed Joris van der Lugt maakte duidelijk dat er veel pleit voor een behandeling in het ziekenhuis: hoge veiligheid, aanwezigheid van andere specialismes in geval van calamiteiten, meer deskundigheid o.a. door continu onderzoek en de expertise om ingewikkelde patiënten te behandelen die door klinieken worden terugverwezen.

Van der Lugt vertelde ook dat er veel initiatieven zijn om de bereikbaarheid van de orthopeden voor huisartsen en andere verwijzers te vergroten en te verbeteren. Zo kunnen huisartsen vanaf juli elke dag voor elk gewricht een orthopeed direct telefonisch bereiken voor overleg. Op deze manier zijn de orthopeden nog beter bereikbaar en kunnen ze sneller adviseren.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook