2017

Coschap Heelkunde HagaZiekenhuis krijgt beste beoordeling

08 juni 2017

De vakgroep Heelkunde van het HagaZiekenhuis is door coassistenten in het collegejaar 2016-2017 als beste beoordeeld. De Medische Faculteit der Leidse Studenten maakte dat dinsdag 6 juni bekend tijdens de LUMC onderwijsconferentie.

Blije gezichten: de coassistenten van Heelkunde geven het coschap in het HagaZiekenhuis de beste beoordeling

Alle vakken en alle ziekenhuizen die onder de regio Leiden vallen, zijn door de coassistenten (studenten geneeskunde) beoordeeld. Dat zijn, naast het HagaZiekenhuis, onder andere het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Diakonessenziekenhuis Leiderdorp, Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) Gouda, Haaglanden Medisch Centrum (Westeinde, Bronovo en Anthoniushove), Reinier de Graaf, LangeLand Ziekenhuis, Rijnlandziekenhuis, Rivierduinen en Parnassia.
Dit jaar was het coschap Heelkunde van het HagaZiekenhuis samen met het coschap Heelkunde van GHZ Gouda en het coschap Neurologie van het LUMC in Leiden genomineerd voor de titel 'Beste coschap'.

Het nieuwe opleiden spreekt aan

Gerda Zijp, (kinder)chirurg en opleider, voelt zich zeer vereerd met de 1ste prijs. "De opzet van onze coschappen is met het nieuwe curriculum 2012 veranderd," legt Gerda uit. "De coassistenten zien niet meer de volle breedte van de Heelkunde, maar krijgen nu 3 blokken van 4 weken aangeboden. Bijvoorbeeld blokken in het Juliana Kinderziekenhuis, op de Spoedeisende Hulp en bij de vaatchirurgie. Hierdoor is er meer diepgang van het coschap. Blijkbaar spreekt onze invulling de coassistenten aan. Dit mooie resultaat hebben we te danken aan de inzet van alle specialisten en arts assistenten van onze vakgroep Heelkunde."

Gerda hoort van coassistenten vaak terug dat zij tevreden zijn over de flexibiliteit en vrijheid van de opleiders om zoveel mogelijk te zien en dat ze hun coschap op maat kunnen invullen. "Zij vinden de opleidingssfeer in onze vakgroep en de veilige leeromgeving dik in orde. De beoordeling vinden ze objectief, waardoor ze een goede evaluatie aan het eind van hun coschap krijgen."

Hoe wordt beoordeeld?

Jaarlijks neemt de Leidse Co-raad, belangenbehartiger van de Leidse coassistenten, een enquête af onder de coassistenten aan het einde van hun coschappen. Daaruit blijkt welk coschap zij het beste vinden. De Co-raad organiseert daarnaast evaluatiebijeenkomsten met vertegenwoordigers van alle cogroepen. De feedback uit die bijeenkomsten wordt gecombineerd met de enquête-uitslagen.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook