2017

Cardiologen Haga en Reinier de Graaf werken intensief samen

08 december 2017

De cardiologen van het Hartcentrum in het HagaZiekenhuis en van Reinier de Graaf gaan nog meer samenwerken om de hartzorg naar een hoger peil te brengen. In Reinier breidt het team zich uit met cardiologen en physician assistants. Zo kunnen de ziekenhuizen samen de toename van het aantal hartpatiënten goed opvangen.

De specialisten van beide ziekenhuizen werken al langer samen, zowel in Reinier de Graaf als in het HagaHartcentrum in het HagaZiekenhuis. "Twee keer per week bespreken we met elkaar de complexe patiënten tijdens een video-overleg", legt Ivo van der Bilt uit. "Zo kunnen we ieders expertise en kennis met elkaar delen, zijn de overleglijnen heel kort en kan een patiënt met een hoogcomplexe zorgvraag snel worden behandeld op de juiste plek." Samen met cardioloog Marco Knook van Reinier de Graaf vervult Ivo ad interim de taak van medisch manager in Reinier de Graaf.  

"Voor de snelle diagnostiek gaan we nog dit jaar een beeldvormend cardioloog aan het team toevoegen", vult Marco Knook aan. "We hebben een extra cardioloog aangenomen voor de geplande hartkatheterisaties zodat er geen wachttijd ontstaat. Een patiënt die gedotterd moet worden gaat direct naar het Hartcentrum in het HagaZiekenhuis. We gaan onze zorgpaden hetzelfde inrichten en we maken nieuwe zorgpaden. Met al deze initiatieven waarborgen we de hartzorg voor de hele regio."

 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook