Radiotherapie - HagaZiekenhuis van Den Haag

John Beekink

John Beekink (62) wordt sinds januari 2017 in het HagaZiekenhuis behandeld tegen prostaatkanker. Hij heeft inmiddels een 6 maanden durende hormoonkuur en 35 bestralingen achter de rug. Het was zeker geen makkelijke tijd, maar John kijkt er met een positief gevoel op terug.

John Beekink op de afdeling"Wat me vooral opvalt in het HagaZiekenhuis, is dat alles zo goed geregeld is. Ik had afspraken in twee ziekenhuizen. Dat waren er nogal wat: met de uroloog, de radiotherapeut-oncoloog en de radiotherapeutisch laborant die de voorlichting geeft over de behandeling. En dan nog alle afspraken voor de behandeling zelf. Toen ik eraan begon dacht ik: dat wordt één grote ellende. Maar in werkelijkheid liep het helemaal super. Alleen het consult bij de radiotherapeutisch laborant was al een warme douche. Zij was open en liet me op de computer van alles zien. Ze gaf me duidelijke informatie. Dat was zo fijn! Ik had het gevoel dat ik serieus genomen werd."

Binnen een kwartier weer buiten

"Op de dag van een bestraling zat ik elke ochtend al om 7.00 uur in het ziekenhuis. Dan kwam de laboranten binnen. Na vier dagen zeiden ze me allemaal gedag. Dat voelde heel warm aan. Elke keer begon de bestraling om stipt 7.30 uur. Met de laser werd dan precies bepaald op welke plek er bestraald moest worden. De bestraling zelf duurde maar 2 of 3 minuten; binnen een kwartier stond ik elke keer weer buiten."

Incontinent

"De eerste bestraling had een enorme impact. De bestraling zelf doet geen pijn, maar na de eerste bestraling werd ik incontinent. Dan denk je: nu moet ik ook nog luiers gaan kopen! Dat heeft een week geduurd, daarna werd de incontinentie gelukkig wat minder. Maar toen moest ik weer 20 keer per dag plassen. Ik ben chauffeur en ik heb mijn werk erop aan moeten passen. Gelukkig ging het na tien dagen stukken beter. Wel had ik pijnklachten als gevolg van de bestraling. Behoorlijke steken en een beurs gevoel. Maar dat was uit te houden."

Onverwerkte emoties

"Door de hormooninjecties kreeg ik klachten zoals vrouwen in de overgang. Ik kreeg opvliegers, mijn fysieke kracht nam af en er kwamen allerlei onverwerkte emoties boven. Maar dat vind ik niet erg; ik heb zo allerlei zaken alsnog kunnen verwerken. Drie weken geleden heb ik de laatste hormooninjectie gehad. Die is over twee maanden uitgewerkt. De uroloog zei gisteren tegen me dat ik helemaal schoon ben! Wel blijf ik onder behandeling; elke drie maanden moet ik bloed prikken en ga ik voor controle naar de uroloog en de radiotherapeut-oncoloog."

Afscheid nemen

"Ik heb de steun van de medewerkers van het HagaZiekenhuis als geweldig ervaren. Bij elke bestraling werd ik helemaal op mijn gemak gesteld. 'Kom binnen meneer Beekink, hoe gaat het met u? Gaat u maar liggen, het is zo gebeurd.' Je voelt de liefde en de betrokkenheid. Na 35 keer heb ik echt afscheid moeten nemen van de afdeling. Dat heb ik gedaan met een gedicht voor de radiotherapeutisch laboranten:"

Geraakt

Ik ben geraakt door jullie
Geraakt door jullie professionele houding
Geraakt door u en meneer, je bent iemand hier
Geraakt door de hand op je schouder, hoe is het met u
Geraakt door de vriendelijkheid van jullie allen hier
Geraakt door de liefdevolle manier van communicatie
Geraakt ben ik hierdoor.

Jullie maken het verschil

Zo, dit waren m'n hormonen denk ik!?

Eigenlijk wil ik jullie allen bedanken
Voor de liefdevolle aandacht

John Beekink

Contact

HagaRadiotherapie
Locatie Leyweg

Telefoon(070) 210 2659

image_3006Meer informatie
Locatie LangeLand Ziekenhuis

Telefoon(079) 346 2494

image_3006Meer informatie